Υπάρχει και μια άλλη ζωή




Υπάρχει και μια άλλη ζωή…

Πιο όμορφη πιο παθιασμένη, πιο φωτεινή…. Από παιδί ακούς αυτό το κάλεσμα που σου κάνει..

Σου γνέφει να καψαλιστείς στις φλόγες της…

Κι όταν το νιώσεις και το αποφασίσεις τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει… ούτε σπίτι, ούτε σύζυγος, ούτε κοινωνία…

Αυτή ακριβώς η γοητεία, να κάνεις το βήμα απ’ την  αφετηρία..τη βάση και να προχωρήσεις… Αυτή η ακατανίκητη ομορφιά του άγνωστου, η ρήξη...., μας σπρώχνουν να περάσουμε μέσα απ’ τη μικρή σχισμή του χρόνου…. Σε πέρασμα καλοδεχούμενο..

Χαρά, ηδονή κι αλήθεια…. Κι ανάγκη να γευτείς τις αστείρευτες γεύσεις των πραγμάτων… Βαδίζουμε το δρόμο μας και ξαφνικά ταραζόμαστε απ΄την ολότελα καινούργια ανακάλυψη ενός άλλου κόσμου… μιας χωριάτισσας που μας παρακολουθεί με άσεμνο τρόπο πίσω απ’ το φράχτη…

Παράθυρα ανοιχτά για να περάσουμε έστω μια φορά, εκεί «έξω», καταπακτές που οδηγούν στο απόκοσμο μυστήριο… του κόσμου την σκοτεινή ανεξερεύνητη πλευρά..

Ν’ ακούσουμε το κάλεσμα …μπορεί να είναι η ερημιά, μπορεί το φως … μα θα έχουμε ακούσει και θα έχουμε περάσει τις ατραπούς της φθονερής ρουτίνας , του ασήμαντου χρόνου…..

Μια στιγμιαία λάμψη, ένα ηχηρό φτερούγισμα  για τις όμορφες θάλασσες..

Μια νυχτερίδα η μια πεταλούδα…. Να μας τιθασεύουν και να μας οδηγούν σ’ αυτό που είχαμε φανταστεί , στην ελευθερία του όνειρου, στης ουτοπίας τους ανεξερεύνητους κήπους…. Εκεί που ο ήλιος θα φωτίσει όλα τα ξυπνήματα των χρωμάτων…

Γιώργος
SHARE

Γιώργος Χρηστάκης

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου