Ανδρισμοί και θηλυκότητες





Ένας αγώνας άγονος αυτός που μάχεται για την αλλαγή ρόλων στα φύλα…
Ναι στα δικαιώματα ναι στη χειραφέτηση.
Παλιότερα οι γυναίκες ενσάρκωναν τη φύση και οι άνδρες τον Πολιτισμό. Καθήκοντα που παλιότερα απευθύνονταν στις γυναίκες τώρα έχουν αναληφθεί κι από άντρες… λάτρα σπιτιού, μεγάλωμα παιδιών κλπ. Όταν οι άνδρες διαπρέπουν σε τέτοιους ρόλους κατηγορούνται συχνά για έλλειψη κύρους και αρρενωπότητας, κι αντίστοιχα οι γυναίκες που κάνουν καριέρα κι επιτυγχάνουν επαγγελματικά κατηγορούνται πως παραμελούν τα παιδιά τους.. (κι οι ίδιες συχνά νιώθουν ενοχές γι αυτό)… Αυτή είναι η κατάρα των κεκτημένων ελευθεριών.. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βρέθηκαν σε μια twilight zone σε μια αβεβαιότητα μέσα από την οποία καλούνται με αφετηρία τα παλιά μοντέλα να εφεύρουν καινούργια.. Δεν καταλαβαίνονται πια εύκολα και ποτέ δεν βρίσκονται στο σημείο που περιμένεις να τους βρεις… Μπέρδεμα μεγάλο… Η θηλυκότητα δεν ταξινομείται πια μόνο στις μητέρες, τις μούσες η τις πόρνες, ούτε ο ανδρισμός μόνο στους αρχηγούς , τ’ αφεντικά η τους καλούς οικογενειάρχες…  Μεταλλάξεις … παντού… παρατηρώ δεν κρίνω… Η κρίση της ταυτότητας παρούσα σε όλους /ες..
Υπάρχουν όμως κάποια facts
Είναι γνωστό πως τον έρωτα άνδρες και γυναίκες τον βιώνουν με διαφορετικό τρόπο ….. και που είναι το κακό? Μια καλή απόδειξη πως υπάρχουν τουλάχιστον δύο τρόποι να βιώσουμε τον έρωτα…
Ο άνδρας δεν θα γεννήσει ποτέ, ούτε θα έρθει σε οργασμό όπως μια γυναίκα, μα ούτε η γυναίκα θα ζήσει ποτέ την εμπειρία μιας στύσης. Αν αυτά αποσαφηνισθούν τότε δεν υπάρχει σύγχυση ή ταύτιση…. Μόνο ταλάντωση, ρυθμός….
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαρνηθούν οι γυναίκες τη θηλυκότητά τους και οι άνδρες τον ανδρισμό τους .
Αυτό το δίπολο είναι ανεκτίμητος θησαυρός.  Το τέλειο θα ήταν το κάθε άτομο να επιβεβαιώνει και να απορρίπτει ταυτόχρονα τα ίδια του τα χαρακτηριστικά … Γυναίκες και άνδρες δεν μιλούν συχνά την ίδια γλώσσα. Όμως πρέπει να συνεχίσουν να μιλούν, να τσακώνονται, να παρανοούν, να συμφωνούν πως θα εύχονταν κάποτε ο ένας να μπορούσε να μπει στη θέση του άλλου..

Σε μιαν άλλη ζωή εγώ θέλω να είμαι γυναίκα …. Κι εκείνη άντρας…....

Γ
SHARE

Γιώργος Χρηστάκης

Welcome.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου